Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

30 Martie 2010
Vizualizari: 9121
Comentează add

Personalităţi ale vieţii religioase din România sunt invitate la Radio România Actualităţi în Săptămâna Mare.

Întâlniri duhovniceşti la "Semnături celebre" Întâlniri duhovniceşti la "Semnături celebre" - Conține audio

remus-radulescu

Orice drum are nevoie de indicatoare ca să nu rătăceşti.

Un traseu spiritual care ţinteşte apropierea de Dumnezeu are nevoie şi el de repere.

Cele mai sigure sunt experienţele de viaţă ale celor care au parcurs ceva din acest drum.

În Săptămâna Mare, Grupul redacţional Viaţa religioasă, aduce la microfonul Semnăturilor celebre, în fiecare seară de luni până vineri, la ora 21.05, personaje ale vieţii religioase din România care descriu cum s-au apropiat de Dumnezeu şi cum se vede lumea din acea proximitate a divinităţii.
 

Luni Părintele Iustin Pârvu - duhovnicul de la Mănăstirea Petru Vodă din judeţul Neamţ

Din cei 91 de ani ai săi, 16 i-a petrecut prin temniţele comuniste. A ctitorit lângă Ceahlău o mănăstire de monahi. Nu a crezut că lucrarea sa va avea o astfel de amploare, mărturiseşte în dialogul cu Laura Isabela Aivăncesei, deşi şi-a dorit să revină pe locurile natale unde trăiesc oameni curaţi şi credincioşi.

 

Marţi Francisca Băltăceanu - profesor universitar de confesiune romano-catolică

Dincolo de cariera universitară, în persoana Franciscăi Băltăceanu, Mădălin Iacob a întâlnit un om dedicat credinţei încă din copilărie. O copilărie creştină începută în plină prigoană comunistă, în care din discuţiile părinţilor nu lipseau niciodată referirile la cei care au mai fost arestati. Cu toate aceste oprelişti impuse de societatea comunistă, Francisca Băltăceanu nu a lipsit de la nici o slujbă a Sfintei Liturghii.
 

Miercuri:  Părintele Arsenie Papacioc - duhovnicul de la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol

"Ar fi o nedreptate ca oamenii să nu se convingă de existenţa lui Dumnezeu, iar la Dumnezeu nu există nedreptate" îi mărturiseşte părintele Arsenie Papacioc Isabelei Aivăncesei. La 96 ani părintele Arsenie se declară a fi vesel şi chiar recomandă ca atunci când ne rugăm să simţim o oarecare bucurie când vorbim lui Dumnezeu. E tot ocupat...vrea să scrie şi să citească, iar oamenii îl tot caută.

Joi:  Teologul şi etnologul Costion Nicolescu şi filosoful Ion Papuc

Joia Mare este un spaţiu al bucuriei în mijlocul unei săptămâni a durerii. Asta pentru că acum se prăznuieşte Cina cea de Taină, evenimentul care a marcat creştinismul pentru totdeauna. De atunci, în orice biserică creştină apostolică se săvârşeşte Taina Euharistiei, mărturie a prezenţei continue în Biserică a lui Hristos.Invitaţii lui Cristian Curte vor încerca să pătrundă în taina acestui eveniment excepţional.

Vineri:  Pictorul Sorin Dumitrescu

Aflat la întâlnirea dintre spaţiul bizantin şi cel european, dintre tradiţie şi modernitate, academicianul, profesorul, iconarul Sorin Dumitrescu este faţeta fecundă a Ortodoxiei de astăzi.
În dialog cu Cristian Curte, Sorin Dumitrescu dă o mărturie originală, surprinzătoare şi tocmai de accea foarte vie despre praznuirea creştinătăţii răsăritene a Vinerii Celei Mari. Iisus va fi urmărit în această ediţie a Semnăturilor Celebre de la moartea sa pe cruce, prin pogorărea la iad până în anticamera Învierii.


Etichete emisiunispiritualitateSaptamana Mare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live