Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

4 Iunie 2019
Vizualizari: 338
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă este la Bruxelles pentru a reconfirma ataşamentul faţă de valorile europene, după cum a declarat înainte de acestă vizită.

Întâlniri ale premierului Viorica Dăncilă, la Bruxelles

amalia-bojescu

Premierul Viorica Dăncilă este la Bruxelles pentru a reconfirma ataşamentul faţă de valorile europene, după cum a declarat înainte de acestă vizită.

Ea discută cu preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. Pentru detalii suntem în direct cu corespondenta RRA, Amalia Bojescu.


Reporter: Bună ziua! Discuţia cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avut loc în urmă cu o jumătate de oră. Acum este în plină desfăşurare întâlnirea dintre premierul român, Viorica Dăncilă, şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

După cum declara ieri şefa guvernului român, discuţiile vizează rezultatele preşedinţiei rotative a României la Consiliul UE, alegerile europarlamentare şi postul de comisar european ce revine ţării noastre. Viorica Dăncilă a afirmat că va transmite la Bruxelles ataşamentul României faţă de valorile europene.

În acest context, ar putea fi abordat şi subiectul justiţiei şi modificările din sistemul judiciar, ţinând cont că executivul comunitar a anunţat că ar putea declanşa împotriva României procedura privind apărarea statului de drept, dacă vor fi promulgate modificările la codurile penale.

De altfel, situaţia justiţiei din România i-a determinat pe socialiştii europeni să anunţe în urmă cu aproape două luni îngheţarea relaţiilor cu PSD din cauza atacurilor constante la statul de drept şi independenţa justiţiei.

Viorica Dăncilă va încerca astăzi, într-o discuţie cu preşedintele socialiştilor europeni, Serghei Stanişev, să reia aceste relaţii.

Mai spunea premierul Viorica Dăncilă că PSD doreşte să rămână în grupul socialiştilor europeni, fiind şi interesul acestei familii politice să aibă un număr cât mai mare de eurodeputaţi.

Nu se anunţă declaraţii aici, la Bruxelles, probabil aşteptăm un comunicat de presă din partea guvernului.


Etichete Viorica DăncilăBruxellesfrans timmermansceue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live