Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 Septembrie 2017
Vizualizari: 440
Comentează add

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, se întâlneşte marţi dimineaţă cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

Întâlnire Tudorel Toader - Hans Klemm

florin-lepadatu

 

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, se întâlneşte marţi dimineaţă cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, aceasta urmând să fie cea de-a treia întrevedere dintre cei doi.

"Poate că este îngrijorat de faptul că nu am propus sistemul cel mai democratic, din Statele Unite, prin care procurorul general este numit de către Senat.

Şi atunci, dacă este să spulberăm îngrijorarea, mă gândesc să propun şi eu ca procurorul general din România să fie propus de către Senat, să avem o echivalenţă a procedurilor şi să tindem şi noi spre acelaşi standard de democraţie", a declarat Tudorel Toader la Antena 3, anunţând că urmează să se întâlnească cu diplomatul american.

Într-un comunicat dat publicităţii pe 29 august, Ambasada SUA şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la propunerile de revizuire a sistemului judiciar.

"Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar.

Îndemnăm toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale", se arăta în comunicat.


Etichete Justiţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live