Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 August 2015
Vizualizari: 1037
Comentează add

Cancelarul german şi preşedintele francez se întâlnesc, la ora 18.00, la Berlin pentru a discuta despre criza imigranţilor.

Întâlnire Merkel - Hollande, pe tema imigraţiei

radiojurnal

Preşedintele francez François Hollande şi cancelarul german Angela Merkel. Foto: captură video.

Cancelarul german şi preşedintele francez se întâlnesc, la ora 18.00, la Berlin pentru a discuta despre criza imigranţilor.

Întrevederea, la care particpă şi liderul de la Kiev, Petro Poroşenko, era dedicată iniţial doar situaţiei din estul Ucrainei, însă numărul tot mai mare de refugiaţi care vin în Europa a modificat agenda discuţiilor.

Corespondentul nostru la Paris aminteşte că Franţa şi Germania insistă ca imigranţii să fie triaţi de la sosirea lor în Italia sau Grecia, între cei cei care au dreptul la statutul de refugiat şi cei care caută de muncă în Occident şi care vor fi repatriaţi.

Astfel de centre de triere ar trebui instalate până la sfârşitul anului, iar Berlinul a criticat instituţiile Uniunii Europene pentru încetineala cu care pun în practică deciziile luate deja cu privire la imigranţi.

În faţa numeroaselor critici, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a anunţat că nu consideră necesară organizarea unei noi reuniuni la nivel european pe tema crizei imigraţiei. 


Etichete GermaniaBerlinAngela MerkelFrançois HollandeimigraţiePetro PoroșenkoUcrainaRusiacriticiJean Claude Juncker

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live