Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

9 Noiembrie 2018
Vizualizari: 659
Comentează add

Liderii sindicali ai minerilor au discutat cu reprezentanţii guvernului şi despre ajutorul primit de la statul român pe care Comisia Europeană îl consideră ilegal.

Întâlnire între liderii minerilor şi reprezentanţii guvernului

catalin-radu

Mineri. Foto: Ilie Pintea

Liderii sindicali ai minerilor au discutat cu reprezentanţii guvernului şi despre ajutorul primit de la statul român pe care Comisia Europeană îl consideră ilegal.

Complexul Energetic Hunedoara a primit aproximativ 60 de milioane de euro pe care autorităţile de la Bruxelles au decis că trebuie să-inapoieze. Liderii sindicali afirmă că discuţiile pe această temă vor continua săptămâna viitoare de la o premisă pe care o consideră prioritară.


Darius Câmpean, preşedintele Sindicatului Muntele: Noi am discutat cu dânşii în ideea găsirii unor soluţii de continuare a activităţii, deci este exclusă orice altă variantă având în vedere şi importanţa pe care o au cele 2 termocentrale din cadrul Complexului Energetic Hunedoara pe partea de vest şi nord a ţării, fiind puncte de inflexiune pentru această parte de ţară. Urmează o nouă întâlnire săptămâna viitoare la care va participa şi cineva din partea Ministerului Finanţelor, iar promisiunea este de a găsi o soluţie pentru ca actvitatea să nu se oprească, atenţie, şi adresa Comisiei Europene spune lucrul ăsta, că activitatea trebuie să continue acolo pentru a nu apărea sincope în sistemul energetic.


Complexul Energetic Hunedoara se află de mai multă vreme în pragul falimentului şi este, practic, în imposibilitatea de a rambursa cele 60 de milioane de euro.


Etichete liderii minerilorreprezentanţii guvernuluicomplexul energetic hunedoaracomisia europeanasindicatul munteledarius campean

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live