Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Februarie 2015
Vizualizari: 1189
Comentează add

Deputatul liberal Gheorghe Ialomiţianu consideră că nesemnarea unei scrisori de intenţie în cadrul acordului cu FMI reprezintă un eşec al Guvernului Ponta.

Întâlnire FMI cu deputaţii Comisiei de buget-finanţe

radiojurnal

Şeful misiunii FMI pentru România, Andrea Schaechter. Foto: captură youtube.com,

Creditorii externi ai României s-au întâlnit astăzi şi cu membrii Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor. 

Preşedintele acesteia, social-democratul Viorel Ştefan, a precizat că, în perioada următoare, vor avea loc discuţii între experţii români şi cei internaţionali pentru armonizarea poziţiilor divergente privind liberalizarea preţului gazelor şi restructurarea unor companii de stat:  
 
"Acordul în sine rămâne în vigoare. Faptul că nu se semnează o scrisoare de intenţie înseamnă o suspendare temporară până când experţii guvernului cu experţii instituţiilor internaţionale se vor pune de acord asupra problemelor care n-au fost armonizate în interiorul acestei misiuni", spune Viorel Ştefan. 
 
Pe de altă parte, deputatul liberal Gheorghe Ialomiţianu consideră că nesemnarea unei scrisori de intenţie în cadrul acordului cu FMI reprezintă un eşec al Guvernului Ponta, care blochează colaborarea cu această instituţie.  
 
"Fondul Monetar ne spune că actualul guvern n-a făcut nimic legat de ceea ce s-a angajat, iar guvernul ne spune că totul e roz. Deci, suntem într-o situaţie delicată, într-un impas şi pentru România e un lucru rău, pentru că se transmite un mesaj care nu este bun pentru creditorii externi pe pieţele financiare. Este o incertitudine. Şi pentru mediul de afaceri, pentru orice" afirmă Gheorghe Ialomiţianu.  
 
Este prevăzută, la Palatul Cotroceni, şi o întâlnire a preşedintelui Klaus Iohannis cu delegaţia comună Fondului Monetar Internaţional, a Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene.

Etichete FMIComisia EuropeanăViorel ŞtefanGheorghe IalomiţianuFinanţatorii internaţionaliguvernVictor Pontaministrul finanţelorDarius VâlcovKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live