Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Iunie 2018
Vizualizari: 2069
Comentează add

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a discutat, la Bruxelles, cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Întâlnire C.P. Tăriceanu - Frans Timmermans, la Bruxelles

radiojurnal

Călin Popescu Tăricean. Foto: Agerpres.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a discutat ieri, la Bruxelles, cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre Mecanismul de Cooperare și Verificare, despre riscurile pentru democrație și încălcările drepturilor și libertăților cetățenilor generate de protocoalele dintre SRI și instituții de justiție din țara noastră.

Președintele Senatului i-a prezentat oficialului european efectele negative generate de aceste protocoale, atât din pespectiva deturnării luptei anticorupție, cât și din  perspectiva derapajelor în protecția drepturilor cetățenilor și a dreptului fundamental la un proces echitabil.

Călin Popescu-Tăriceanu și-a exprimat încrederea că va exista un mesaj public de condamnare a acestor protocoale și din partea Comisiei Europene.

De asemenea, șeful Senatului și-a exprimat îngrijorarea față de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a pune în practică decizia recentă a Curții Consituționale, fapt ce reprezintă, în opinia sa, un semnal negativ pentru susținerea statului de drept și a ordinii constituționale.


Etichete Președintele SenatuluiCălin Popescu-Tăriceanubruxellescomisia europeanafrans timmermansmcv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live