Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

19 August 2014
Vizualizari: 1720
Comentează add

Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Adrian Candu, se va întâlni cu vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin în cadrul lucrărilor pentru colaborare comercial-economică.

Întâlnire Adrian Candu-Dmitri Rogozin la Chişinău

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

 Vice-premierul rus Dmitri Rogozin. Foto: cftni.org.

 Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Adrian Candu, se va întâlni, joi, la Chişinău, cu vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin în cadrul lucrărilor Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică. 

 
Întrevederea are loc la solicitarea părţii ruse. 
 
Ministrul economiei a comunicat că este de datoria sa să folosească orice prilej pentru a dialoga cu partea rusă şi să facă tot ceea ce este posibil pentru a aduce claritate în relaţia dintre cele două ţări. 
 
Un subiect special în cadrul discuţiilor va fi legat de relaţiile comerciale bilaterale, în contextul restricţiilor impuse de către Federaţia Rusă prin limitarea importului produselor moldoveneşti şi decizia guvernului rus de introducere a taxelor vamale pentru 19 categorii de produse din Republica Moldova. 
 
De asemenea, la solicitarea părţii moldovene, un subiect distinct pe agenda întrevederii va fi furnizarea gazelor naturale, în contextul expirării actualului contract la data de 31 decembrie 2014. 
 
Dmitri Rogozin a anunţat anterior pe contul său de Facebook că la data de 24 august intenţionează să meargă la Tiraspol, pentru a participa la o manifestare dedicată a ceea ce el a numit eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă.

Etichete Viceprim-ministrul Republicii MoldovaAdrian Canduvicepremierul Federaţiei RuseDmitri RogozineconomiecomerţTiraspol,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live