Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Martie 2017
Vizualizari: 774
Comentează add

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia.

Întâlnire a preşedintelui cu studenţii români din Italia

radiojurnal

Foto: Elena Postelnicu

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia.

Şeful statului a pledat din nou în faţa celor prezenţi pentru o Uniune Europeană puternică şi unită, care să rămână un actor credibil pe plan global.

Corespondenta noastră, Elena Postelnicu, a vorbit cu câţiva studenţi români despre actualul context european:

Andrei Ilie, coordonatorul filialei Italia Ligii studenţilor români în străinătate: A fost ocazie de a fi un pic mai aproape de reprezentanţii noştri. Este un pas înainte foarte mare către tinerii din diasporă şi tinerii studenţi români din străinătate, care arată că totuşi lumea e într-o evoluţie continuă şi ne apropiem din ce în ce mai mult unii de alţii.

- Sunt fericită că am intrat şi noi în Uniune, pentru că am avut foarte multe ocazii şi în acest mod sunt sigură că o să reuşim să mergem şi noi înainte ca şi ţară şi să ne dezvoltăm.

După ce a participat la summitul de la Roma, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că o să îi invite pe politicienii români la discuţii pe tema viitorului Europei.

România s-a opus utilizării sintagmei "Europa cu mai multe viteze" şi s"-a opus cu succes", a subliniat şeful statului, într-o conferinţă de presă.

Trimisul nostru la Roma, Oana Bâlă aminteşte şi că preşedintele Klaus Iohannis a reînnoit invitaţia adresată Papei Francisc de a vizita ţara noastră anul viitor.


Etichete Klaus IohannisItaliastudenti romaniUniunea Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live