Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

7 Ianuarie 2016
Vizualizari: 859
Comentează add

Germania este unul dintre cei mai importanţi parteneri economici ai României, iar între cele două ţări, schimburile comerciale au depăşit 20 de miliarde de euro.

Întâlnire a premierului Dacian Cioloș cu cancelarul german Angela Merkel

alin-serbanescu

Prim-ministrul Dacian Cioloş. Foto: facebook.com/dacianciolos.

Relaţiile economice importante pe care România le are cu Germania, dar şi sprijinul pe care această ţară ni-l poate oferi pentru aderarea la spaţiul Schengen s-au aflat pe agenda discuţiilor pe care premierul Dacian Cioloş le-a purtat, astăzi, la Berlin, cu cancelarul Angela Merkel.

Germania este unul dintre cei mai importanţi parteneri economici ai României, iar  între cele două ţări, schimburile comerciale au depăşit 20 de miliarde de euro, a afirmat premierul Dacian Cioloş.

El  a adăugat că, în cadrul întâlnirii cu cancelarul german Angela Merkel a discutat inclusiv despre priorităţile guvernului român în acest domeniu, dar şi despre reforma şi dezvoltarea administraţiei sau predictibilitatea fiscală şi financiară.

Premierul Dacian Cioloş a abordat inclusiv problema aderării României la Spaţiul Schengen, în special în contextul în care lupta împotriva corupţiei demonstrează rezultate evidente în România.  

Dacian Cioloş: ”România  şi-a îndeplinit condiţiile pentru a putea adera la Spaţiul Schengen. Ne dorim, sigur, un Spaţiu Schengen solid şi credibil şi de aceea suntem conştienţi că terbuie să rezolvăm problemele care se află acum pe agendă atât în  ce priveşte întărirea frontierelor exterioare ale Uniunii Europene şi aici România acţionează ca şi cum ar fi un stat membru Schengen, cu foarte multă responsabilitate la controlul frontierelor.

”Am discutat şi despre aspectele legate de migraţie, sigur pornind de la poziţia României pe care o cunoaşteţi, dar fiind deschişi dialogului pentru a găsi o soluţie care să integreze şi aşteptările României şi ale celorlalte state membre”,  a afirmat Dacian Cioloș.

La rândul său, cancelarul german Angela Merkel a apreciat evoluţia României în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei.

Ea a afirmat însă că aşteaptă viitorul raport privind evoluţiile justiţiei din România.

Angela Merkel a subliniat şi că problema Schengen este una de actualitate, iar statele membre trebuie să facă toate eforturile pentru a menţine acest Spaţiu.

În ceea ce priveşte relaţiile economice dintre România şî Germania, cancelarul Angela Merkel a apreciat că acestea sunt foarte importante pentru ambele ţări, însă, pentru intensificarea cooperării economice cu România, există o condiţie: combaterea corupţiei şi continuare întăririi justiţiei,  a mai afirmat cancelarul german Angela Merkel.


Etichete premierul Dacian Cioloșcancelarul Angela MerkelSchengenrelații economice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live