Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

14 Iunie 2016
Vizualizari: 714
Comentează add

Miniştrii apărării din statele membre ale NATO decid marţi o prezenţă adaptată necesităţilor de securitate din flancul de sud-est

Întâlnire a miniştrilor apărării din statele membre NATO

cerasela-radulescu

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg 

Miniştrii apărării din statele membre ale NATO decid azi o prezenţă adaptată necesităţilor de securitate din flancul de sud-est, cu o prezenţă terestră în România organizată şi coordonată în jurul unei brigăzi multinaţionale.

Anunţul a fost făcut la debutul reuniunii miniştrilor Alianţei de către secretarul general, Jens Stoltenberg. El a subliniat că aliaţii NATO se confruntă cu provocări fără precedent în ceea ce priveşte securitatea.

Reporter: Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a confirmat că este analizată astăzi la reuniune posibilitatea de a creşte prezenţa Alianţei în regiunea Mării Negre. El a precizat în acelaşi timp că România a făcut această propunere.

Jens Stoltenberg: Vom analiza propunerea României, care doreşte să asigure cadrul pentru funcţionarea Cartierului General al acestei brigăzi pe teritoriul său, acest cartier urmând apoi să organizeze şi să faciliteze activităţi în regiune, inclusiv măsuri suplimentare de securitate şi exerciţii militare.

Reporter: Miniştrii apărării ai NATO ar urma, de asemenea, să pregătească terenul pentru desfăşurarea a patru batalioane în Polonia şi în cele trei ţări baltice. Deciziile finale sunt aşteptate la summitul liderilor Alianţei de luna viitoare de la Varşovia. În acestă seară, însă, este aşteptată din nou o declaraţie a secretarului general al NATO. În acelaşi timp, mâine, la finalul reuniunii de două zile, ministrul apărării Mihnea Motoc va oferi mai multe detalii presei române din Bruxelles.


Etichete Miniştrii apărării din statele membre ale NATOprezenţă adaptată necesităţilor de securitate din flancul de sud-estJens Stoltenberg

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live