Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Stoian

18 August 2018
Vizualizari: 481
Comentează add

SRI anunţă că, prin unitatea sa specializată în domeniul cyberintelligence - Centrul Naţional Cyberint - deţine date şi informaţii certe cu privire la astfel de atacuri.

Instituţii financiare vizate de atacuri cibernetice de amploare

nicoleta-stoian

 

Unele instituţii financiare din ţara noastră au fost vizate de atacuri cibernetice de amploare în ultimele 3 luni, se arată într-un comunicat al Serviciului Român de Informaţii dat astăzi publicităţii.

SRI anunţă că, prin unitatea sa specializată în domeniul cyberintelligence - Centrul Naţional Cyberint - deţine date şi informaţii certe cu privire la astfel de atacuri.

Hackerii folosesc mai multe unelte de atac, inclusiv unele din arsenalul Cobalt Strike, care sunt asociate cu o grupare de infracţionalitate cibernetică de sorginte estică.

Una dintre metodele de lucru folosite de atacatori constă în extragerea unor sume de bani, eliminând limitele de retragere aferente unor conturi bancare.

Zilnic, mii de agresiuni cibernetice vizează instituţii, entităţi şi persoane din spaţiul virtual, iar atacurile împotriva instituţiilor financiare au cunoscut o creştere în ultimii ani.

SRI a acordat deja sprijin unor astfel instituţii financiare pentru protejarea infrastructurii cibernetice, se mai arată în comunicatul SRI.


Etichete instituţii financiareatacuri ciberneticeamploare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live