Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

24 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1757
Comentează add

Foştii miniştri ai Justiţiei şi Comunicaţiilor, Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy aşteaptă, vineri, o decizie în dosarul "Poşta Română", în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Instanţa Supremă se pronunţă în dosarul "Poşta Română"

diana-surdu

Foto: Arhivă.

Foştii miniştri ai Justiţiei şi Comunicaţiilor, Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy, ar putea afla astăzi o decizie definitivă în Dosarul "Poşta Română", în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Prejudiciul este estimat la peste 8,6 milioane de euro.

La ultimul termen de judecată, procurorul DNA a cerut judecătorilor condamnarea celor doi foşti miniştri Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy, pentru abuz în serviciu, la pedepse cuprinse între 5 şi 15 ani de închisoare.

La rândul lor, avocaţii au arătat că acuzaţiile DNA nu sunt probate de actele şi dovezile de la dosar şi au cerut achitarea tuturor celor implicaţi.

Tudor Chiuariu a spus, în ultimul cuvânt în faţa instanţei, că prin acest dosar nu s-ar fi dorit investigarea faptelor de la Poştă, ci înlăturarea lui de la minister.

Potrivit DNA, între 2005 şi 2007, reprezentanţii Poştei au contribuit la trecerea ilegală a unui imobil din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a unei firme.

Prejudiciul este estimat la 8,6 milioane de euro.

În 2012 Tudor Chiuariu a fost achitat pentru abuz în serviciu, iar Zsolt Nagy a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.


Etichete Poşta RomânăjustiţieDNAjudecatăinstanţăprocesdosare penalemagistraţiprocuroriTudor ChiuariuZsolt Nagy

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live