Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

21 Iulie 2015
Vizualizari: 1396
Comentează add

Serviciul de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Sibiu a achiziționat două biciclete electrice care să fie utilizate de inspectorii de teren.

Inspectorii Primăriei Sibiu primesc biciclete electrice

carmen-vulcan-sibiu

Bicicletele electrice destinate inspectorilor primăriei Sibiu. Foto: Carmen Vulcan.

Serviciul de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Sibiu a achiziționat două biciclete electrice care să fie utilizate de inspectorii de teren, în locul unui autovehicul convențional, mai ales în zonele înguste și aglomerate din oraș.

“E un proiect mai mic, dar dă un semnal pe care noi dorim să îl transmitem prin exemplul propriu. Căutăm soluții pentru a reduce factorii poluatori, dorim să încurajăm sibienii să lase mașina acasă și să utilizeze bicicleta sau chiar mersul pe jos”, a precizat primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, citat de un comunicat de presă trimis de Primăria Sibiu.

În ultimele două săptămâni, Serviciul de Administrare a Domeniului Public a utilizat cele două mijloace de transport în probă, în activitatea de teren a inspectorilor care au verificat parcările și respectarea diverselor avize emise pentru ocuparea temporară a domeniului public.

Inspectorii s-au arătat încântați de noile mijloace de transport eco și vor continua să le folosească, fiind utile mai ales pe străduțele din centrul istoric, în zonele mai înguste dintre blocuri, dar și în zonele aglomerate.

O astfel de bicicletă electrică a costat 5.000 de lei.

Ele sunt dotate cu motoare de 36V cu o putere de 250W, având instalată pe portbagajul din spate o baterie care asigură bicicletei o autonomie de 60 de km după o singură încărcare de la priză.

Bicicleta este echipată și cu un display LED și un schimbător cu 8 viteze. 


Etichete ştiri centruSibiuPrimăria Sibiuinspectoribiciclete electricereducerea poluăriitrafic mai lejer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live