Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Februarie 2018
Vizualizari: 729
Comentează add

Conducerea Inspecţiei Judiciare s-a sesizat din oficiu în urma afirmaţiilor făcute de Mihaiela Moraru Iorga şi Vlad Cosma.

Inspecţia Judiciară, decizie în urma acuzațiilor la adresa procurorilor DNA

radiojurnal

Conducerea Inspecţiei Judiciare s-a sesizat din oficiu, astăzi, în legătură cu afirmaţiile făcute în spaţiul public de procurorul Mihaiela Moraru Iorga şi de fostul deputat Vlad Cosma, urmând să stabilească dacă există indicii referitoare la săvârşirea vreunei abateri disciplinare.

Aseară, într-o emisiune la Antena 3, procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga a susţinut că şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.

Laura Codruţa Kövesi a negat, astăzi, această afirmaţie, subliniind că nu a făcut niciodată presiuni sau acte de imixtiune în activitatea vreunui procuror.

Tot aseară, Antena 3 a prezentat mai multe înregistrări audio în care erau redate presupuse discuţii dintre procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA, Lucian Onea, şi fostul deputat Vlad Cosma, trimis în judecată într-un dosar de corupţie.

Reacția DNA

În acest context, DNA a precizat, astăzi, într-un comunicat, că înregistrările respective au scopul de a compromite procurorii şi ofiţerii de poliţie care au instrumentat dosarele în care sunt inculpaţi Mircea Cosma, Vlad Cosma şi Sebastian Ghiţă.

DNA reacționează după înregistrările apărute in spațiu public ( 2 televiziuni ) in care procurorul șef al DNA Ploiesti , Lucian Onea a fost înregistrat in timp ce vorbea cu fostul deputat Vald Cosma, transmite corespondentul RRA, Simona Uță.

Prin intermediul unui comunicat de presa , DNA precizează ca in acest moment se derulează cercetări intr- un dosar de șantaj deoarece înainte de difuzarea materialelor la televiziuni apropiații familiei Cosma au solicitat unor procurori și polițiști judiciari din cadrul DNA - Ploiesti sa facă demersuri pentru a ușoară situația fostului deputat intr- un dosar aflat pe rolul ICCJ.

In comunicatul de presa se precizează ca  Vlad Cosma, inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu termen pe 19 februarie 2018, trimis în judecată de Serviciul Teritorial Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție, a prezentat denaturat situația dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.

De asemenea , DNA precizează ca , anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul familie Cosma ( , s-au prezentat în mod repetat la șeful Serviciului Teritorial Ploiești și, în lipsa acestuia, la alți procurori/ofițeri de poliție judiciară – ultima dată vineri, 9 februarie 2018 – cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situație juridică favorabilă lui Vlad Cosma ( fost deputat) cât pentru tatăl său - fostul presedinte al CondiliuluI Judetean PRAHOVA ,Cosma Mircea,  (cercetat pentru luare de mită și abuz în serviciu în același dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu termen pe 19 februarie 2018, în care este inculpat și fiul său).

În concret, procurorilor li se cerea să nu deruleze o anchetă penală cu privire la presupuse infracțiuni aflate în legătură cu dosarul deja trimis în judecată, precum și să întocmească și să elibereze un înscris care să îi folosească inculpatului Cosma Mircea la îmbunătățirea situației juridice în dosarul aflat la ICCJ, în faza procesuală a apelului.

Difuzarea înregistrărilor, cum - de altfel - a afirmat și unul dintre cei doi interlocutori, are ca scop compromiterea procurorilor și a ofițerilor de poliție care au instrumentat cauzele privind pe Cosma Mircea, Cosma Vlad și pe fostul deputat Ghiță Sebastian Aurelian, în condițiile în care, așa cum am menționat, pe rolul ICCJ se află dosarul penal cu termen la data de 19 februarie 2018.


Etichete Inspecţia Judiciarasesizat din oficiuMihaiela Moraru IorgaVlad Cosmadnacodruta kovesisebastian ghita

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live