Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu

28 Iunie 2012
Vizualizari: 1535
Comentează add

Economistul şef pentru Europa şi Asia Centrală al Băncii Mondiale susţine că intrarea în insolvenţă a societăţii Hidroelectrica nu este neapărat un lucru rău şi că important este ca reforma societăţii să continue.

Insolvenţa Hidroelectrica, analizată de Banca Mondială

ani-sandu

Foto: Arhivă Reuters.

Banca Mondială analizează contextul în care a fost pornită procedura de intrare în insolvenţă a companiei Hidroelectrica.

Economistul şef pentru Europa şi Asia Centrală al instituţiei, Sudarshan Canagarajah, spune pentru Radio România Actualităţi că intrarea în insolvenţă nu este neapărat un lucru rău şi că important este ca reforma societăţii să continue.

Banca Mondială va avea, probabil, mai multe detalii despre acest caz peste o lună, când, de altfel, este programată la Bucureşti şi următoarea misiunea de evaluare a Băncii şi a Fondului Monetar Internaţional.

Intrarea în insolvenţă a Societăţii Hidroelectrica a fost, oarecum, surprinzătoare, iar Banca Mondială încă nu are toate informaţiile necesare despre acest caz, spune economistul şef pe Europa şi Asia Centrală al instituţiei financiare, Sudharshan Canagarajah.

Ce este mai important însă pentru Banca Mondială, spune Sudharshan Canagarajah, este ca reformele structurale să continue, chiar dacă societatea intră în insolvenţă.

"Nu văd insolvenţa în sine drept un lucru rău. Important este ca societatea să aibă o structură de management cu experienţă, astfel încât să existe o viziune mai clară privind veniturile şi cheltuielile.

"Trebuie să se asigure că fac tot ce trebuie pentru a obţine profit maxim", a declarat Sudharshan Canagarajah.

Reprezentantul Băncii Mondiale spune că şi în cazul insolvenţei, conducerea interimară a companiei trebuie să se asigure că vor fi renegociate contractele cu probleme, că preţurile sunt corecte.

Altfel, procedura de insolvenţă nu poate fi dusă la bun sfârşit.

Sectorul energetic este una dintre provocările cu care se confruntă România în prezent şi va fi un domeniu important la evaluarea pe care Banca Mondială o va face la sfârşitul lunii iulie, în cadrul Acordului de împrumut cu ţara noastră.

România s-a angajat faţă de Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional să vândă 10 procente din acţiunile Hidroelectrica.

Sindicaliştii se tem de disponibilizări

Miercuri, sindicaliştii companiei Hidroelectrica au început protestele.

Ei au pichetat ministerul economiei şi sediul Hidroelectrica.

Acţiunile de protest au fost anunţate încă de la momentul în care a fost depusă la tribunal cererea de intrare în insolvenţă.

Principala temere a angajaţilor este legată de posibilele disponibilizări.

Potrivit sindicaliştilor, acţiunile de protest vor fi urmate de plângeri penale împotriva Consiliului de administraţie, pentru abuz în serviciu şi subminarea economiei naţionale.


Etichete HidroelectricainsolvenţăsindicaliştiprotesteBanca MondialăFMIîmprumutSudharshan Canagarajah

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live