Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Daniel Neguţ

6 Septembrie 2012
Vizualizari: 2145
Comentează add

Joi se afişează rezultatele finale, după contestaţii, ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului. Majoritatea elevilor nu au promovat acest examen în prima sesiune.

Înscrierea la AJOFM

daniel-negut

Foto: Arhivă Agerpres.

Joi se afişează rezultatele finale - după contestaţii - ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului.
 
Ştim deja că, din păcate, majoritatea nu a promovat acest examen în prima sesiune, iar situaţia nu se va schimba prea mult nici în urma rezultatelor de azi. 
 
Aşa ca mulţi absolvenţi de liceu, dar fără Bacalaureat, îşi vor căuta de lucru în România şi este posibil să apeleze la Agenţiile Judeţene (sau ale sectoarelor Municipiului Bucureşti) de Ocupare a Forţei de Muncă. 
 
Din păcate, vă dăm o veste proastă: termenul până la care ar fi trebuit să vă înscrieţi, pentru a putea beneficia de ajutorul de şomaj în valoare de 250 de lei, a fost 31 iulie, adică după cel mult 60 de zile de la absolvire, având în vedere că anul terminal al liceului s-a încheiat la 31 mai. 
 
Aşadar, acum, veţi figura în evidenţele Agenţiei doar ca “persoană aflată în căutarea unui loc de muncă”, dar nu veţi mai primi indemnizaţia de şomer.
 
Veţi avea, însă, avantajul de a fi inclus într-o bază de date care vă va oferi şansa de a fi recrutat de orice companie ce va dori să beneficieze de abilităţile dvs.  
 
Pentru a vă înscrie la Agenţia teritorială de Ocupare a Forţei de Muncă, aveţi nevoie de cartea de identitate şi certificatul de naştere (originale şi copii), de adeverinţa de absolvire a liceului şi de o adeverinţă medicală în care să fie consemnat că sunteţi apt de muncă (sau, eventual, să fie precizate afecţiunile care vă pot face inapt pentru anumite activităţi). 
 
În cazul în care aţi obţinut deja o calificare într-o specialitate, ataşaţi la dosar şi diploma care să certifice acest lucru. 
 
De asemenea, va fi nevoie de o adeverinţă de la Administraţia Financiară de domiciliu, în care să fie specificat faptul că nu obţineţi venituri care v-ar putea face incompatibil cu calitatea de şomer. 
 
Iar, ca să vă sporiţi şansele de a vă găsi rapid locul pe piaţa actuală a muncii din România, unul dintre cele mai importante lucruri este să identificaţi sectoarele de activitate în care v-aţi putea pune cel mai bine în valoare competenţele şi calităţile pe care deja le aveţi.

Etichete AJOFMelevibacalaureatlocuri de muncă

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live