Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Stoian

26 Decembrie 2018
Vizualizari: 439
Comentează add

În primele 10 luni ale anului, deficitul balanţei comerciale a crescut cu peste un miliard şi jumătate de euro faţă de aceeaşi perioadă a lui 2017.

INS: România a continuat să importe mai mult decât să exporte şi în 2018

nicoleta-stoian

România a continuat să importe mai mult decât să exporte şi în 2018.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în primele 10 luni ale anului, deficitul balanţei comerciale a crescut cu peste un miliard şi jumătate de euro faţă de aceeaşi perioadă a lui 2017. Nicoleta Stoian vine cu mai multe informaţii:

Reporter: Conform statisticii, în perioada 1 ianuarie-31 octombrie, exporturile au crescut cu puţin peste 9 la sută. În acelaşi timp, s-a importat mai mult cu aproximativ 10 procente. Astfel, deficitul balantei comerciale a ajuns la aproape 12 miliarde de euro.

Circa trei sferturi dintre schimburile comerciale internaţionale au fost în relaţie cu Uniunea Europeană.

Ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor, în primele zece luni din 2018, sunt deţinute de maşini şi echipamente pentru transport, precum şi de alte produse manufacturate.

Printre bunurile la care valoarea exporturilor a depăşit-o, totuşi, pe cea a importurilor se numără materiale crude, necomestibile, exclusiv combustibil; uleiuri, grăsimi şi ceruri de origine animală şi vegetală; maşini şi echipamente pentru transport şi articole manufacturate diverse.


Etichete Româniaimportexport2018economiedeficit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live