Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Octombrie 2015
Vizualizari: 906
Comentează add

Rata anuală consemnată în septembrie a fost determinată de scăderea cu 6,47% a preţurilor la mărfurile alimentare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

INS: Inflaţia anuală a rămas la un nivel negativ în septembrie

radiojurnal

Foto: facebook.

Inflaţia anuală a rămas la un nivel negativ (minus 1,7%) în septembrie, deşi cea lunară a înregistrat o creştere de 0,26% faţă de luna august, potrivit datelor publicate azi de INS.

Astfel, rata anuală consemnată în septembrie a fost determinată de scăderea cu 6,47% a preţurilor la mărfurile alimentare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În schimb, preţurile mărfurilor nealimentare au crescut cu 0.54% de la an la an, aşa cum s-a întâmplat şi cu tarifele serviciilor, care au urcat cu aproape două puncte procentuale.

În privinţa inflaţiei lunare, aceasta a fost determinată de creşterea preţurilor alimentelor şi serviciilor cu 0,9%, respectiv 0.13%, deşi mărfurile nealimentare s-au ieftinit cu 0,15%.

În august, cele mai mari creşteri de preţuri s-au consemnat la legume, în timp ce reduceri uşoare s-au înegistrat la combustibili, fructe proaspete şi conserve din peşte.


Etichete inflatia anualaINSmarfuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live