Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

23 Decembrie 2014
Vizualizari: 1490
Comentează add

Institutul Naţional de Statistică a corectat valoarea creşterii Produsului Intern Brut pe 2013, de la 3,5 procente la 3,4%, potrivit datelor semidefinitive publicate astăzi.

INS: Creşterea PIB-ului pe 2013, revizuită de la 3,5 la 3,4%

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

Institutul Naţional de Statistică a corectat valoarea Produsului Intern Brut pe 2013, potrivit datelor semidefinitive publicate astăzi.

Astfel, în termeni reali, anul trecut, PIB-ul a crescut cu 3,4% comparativ cu 2012, faţă de 3,5 procente cât fusese comunicat la statistica anterioară.

În ceea ce priveşte contribuţia la această creştere faţă de date provizorii publicate de Statistică în aprilie, se constată o reducere importantă a contribuţiei industriei şi, implicit, a exportului net.

Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Cristian Pârvan, spune că volumul mai redus decât se anticipa al activităţii industriale în 2013 este surprinzător şi reflectă dependenţa economiei româneşti de evoluţia exporturilor.

"Cifrele, deşi este firesc să fie revizuite, totuşi oferă surprize care în alţi nu au fost. Adică o variaţie atât de mare la industrie nu face decât să confirme îngrijorările AOAR vizavi de structura economică şi industrială, în particular, a ţării, respectiv dependenţa foarte mare a sectorului industrial după comenzile externe", a spus Cristian Pârvan.

Secretarul general al AOAR mai spune că reducerea estimării de creştere economică pentru 2013, ar putea avea totuşi un efect pozitiv asupra celei din acest an, asta dacă nu vor apărea din nou corecţii semnificative privind volumul activităţii principalelor domenii care contribuie la PIB. 


Etichete INSPIBcreştereAOARCristian Pârvanindustrieexporteconomiestatistică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live