Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Septembrie 2019
Vizualizari: 314
Comentează add

Mai mult de o treime din gospodării consideră că venitul necesar acoperirii cheltuielilor curente ar trebui să fie chiar mai mare de 3.000 lei lunar.

INS: Aproape 38% din gospodării suportă cu dificultate cheltuielile curente

radiojurnal

Arhivă Foto: Wikipedia.org.

Aproape două din cinci gospodării (37,6%) suportă cu dificultate sau cu mare dificultate cheltuielile curente ale vieţii, iar dacă se iau în considerare şi cele care întâmpină o oarecare dificultate în acoperirea cheltuielilor de zi cu zi, se ajunge la 80% din totalul gospodăriilor, conform "Anchetei asupra calităţii vieţii", realizate de Institutul Naţional de Statistică, anul trecut.

Pe de altă parte, pentru una din cinci gospodării, cheltuielile curente nu pun probleme deosebite, acestea fiind depăşite destul de uşor, uşor sau chiar foarte uşor.

Mai mult de un sfert din familii consideră că pot efectua cheltuielile curente, cu un venit bănesc net lunar minim cuprins între 1.000 lei şi 2.000 lei, dar trei din cinci au nevoie de cel puţin 2.000 lei pentru acoperirea cheltuielilor lunare.

Mai mult de o treime din gospodării consideră că venitul necesar acoperirii cheltuielilor curente ar trebui să fie chiar mai mare de 3.000 lei lunar.


Etichete cheltuielicurentedificultate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live