Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 August 2021
Vizualizari: 374
Comentează add

Puţine ieftiniri s-au produs faţă de acum un an - la transport aerian, legume, fructe, iar cartofii costă cu o treime mai puţin decât anul trecut.

INS a anunţat că rata anuală a inflaţiei a fost de 5% în luna iulie

radiojurnal

 Foto Agerpres

INS a anunţat azi că rata anuală a inflaţiei în luna iulie a fost de 5%, ceea ce înseamnă că - în medie - preţurile de consum au crescut cu cinci procente faţă de luna similară a anului trecut.
 
Puţine ieftiniri s-au produs faţă de acum un an - la transport aerian, legume, fructe, iar cartofii costă cu o treime mai puţin decât anul trecut.
 
În schimb, mărfuri nealimentare care influenţează decisiv preţurile în general s-au scumpit semnificativ: energia electrică şi gazele naturale costă cu peste 20% mai mult, iar combustibilii cu aproape 13%.
 
Aceştia sunt, de altfel, şi principalii factori care au influenţat rata inflaţiei, preciza zilele trecute guvernatorul BNR, la prezentarea raportului, în cadrul căruia prognoza pentru sfârşitul acestui an a fost revizuită în creştere, de la puţin peste 4% în estimările din primăvară, la 5,6% rata anuală a inflaţiei la sfârşitul lui 2021. 
 

Etichete insinflatiecrestere(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live