Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Ianuarie 2021
Vizualizari: 116
Comentează add

Primarul capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că va începe discuţii cu firmele specializate pentru înlocuirea reţelei primare de termoficare.

Înlocuirea reţelei primare de termoficare din capitală

radiojurnal

   Foto: Arhiva/ bucurestifm.ro.

Primarul capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că marţi va începe discuţii cu firmele specializate pentru înlocuirea sistematică a reţelei primare de termoficare.

El a explicat că doreşte să se liciteze un acord cadru, iar lucrările să fie împărţite în loturi cât mai mici, astfel încât să poată lucra cât mai mulţi constructori simultan.


Nicuşor Dan: "Vreau să vă anunț că începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare, e vorba de 60 de kilometri de rețea pe care îi plătim din fondurile proprii, aproximativ 90 de milioane de euro și de 200 de kilometri de rețea pe care o să-i plătim din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro.

Este un volum uriaș de mutări, vrem să lucrăm pe mai multe tronsoane, de aceea vrem să lucrăm simultan cu mai multe companii și mesajul meu este că avem nevoie de toate firmele serioase din piața românească și probabil și europeană, pentru că licitația va fi internațională.

Eu îmi doresc ca cel puțin primii 60 să fie făcuți în anul 2021, dar nu e o promisiune în momentul acesta."

Primarul general a mai spus luni că sunt multe blocuri din capitală unde agentul termic este funizat sub parametrii.

Nicuşor Dan a precizat că decizia a fost luată pentru a nu pune în pericol reţeaua de termoficare - din cauza temperaturilor scăzute, ar putea să apară avarii de mari proporţii.


Etichete termoficareradetelcen(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live