Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

9 Iulie 2021
Vizualizari: 286
Comentează add

Mesaje ale președinţilor american şi german adresate țărilor participante la summitul Inițiativei celor Trei Mări.

Inițiativa celor Trei Mări, mesaje ale președinţilor american şi german

carmen-gavrila

 Arhivă foto.

Președintele american, Joe Biden, a îndemnat țările Europei Centrale și de Est să-și întărească economiile prin investiții în infrastructură și combaterea corupției.

El a transmis un mesaj de sprijin participanților la Inițiativa celor Trei Mări cu prilejul summitului care are loc în Bulgaria.

12 țări, majoritatea desprinse din fostul spațiu sovietic, iau parte la această platformă politică menită să dezvolte cooperarea și interconectarea în Estul Uniunii Europene. 

Președintele american, Joe Biden, a explicat că țările democratice, ca cele din Inițiativa celor Trei Mări, trebuie și pot să demonstreze că formula de guvernare democratică răspunde nevoilor cetățenilor în mod transparent și eliminând corupția. 

Joe Biden: Colaborând veți întări suveranitatea, veți promova securitatea energetică și vreau să lucrăm împreună, îndeaproape, ca să construim o lume mai sigură și mai puternică, una în care amenințările și constrângerile nu pot fi folosite pentru a agresa o lume în care dezinformarea și atacurile cibernetice nu pot fi folosite pentru manipulare. 

Principiile enunțate de Joe Biden au fost menționate și de președintele german, Frank-Walter Steinmeier, dar cu o precizare specială legată de sistemul comercial internațional, în condițiile în care, în prezent, au loc discuții în domeniu între Statele Unite și Europa, inclusiv legat de locul Chinei în acest sistem. 

Frank-Walter Steinmeier: Noi, în Europa, ca parteneri apropiați ai Statelor Unite, credem în beneficiile durabile ale cooperării și integrării economice pe baza unui sistem internațional de comerț, bazat pe reguli și mai credem că trebuie să realizăm această cooperare pe baza valorilor fundamentale, inclusiv a drepturilor omului și a drepturilor sociale.

Președintele german a declarat că obiectivele țărilor din Inițiativa celor Trei Mări sunt bine ancorate în politicile Uniunii şi a insistat pe pactul verde și digitalizare.


Etichete (ii)summittrei mari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live