Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Septembrie 2015
Vizualizari: 1318
Comentează add

Caseta de argint în care se află inima Reginei Maria va face parte din colecţia publică a Muzeului Naţional Peleş, potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de guvern.

Inima Reginei Maria, la Muzeul Naţional Peleş

radiojurnal

 Regina Maria pe timpul vizitei într-un spital de campanie, în anul 1917. Foto: wikipedia.org.

Caseta de argint în care se află inima Reginei Maria va face parte din colecţia publică a Muzeului Naţional Peleş, potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de guvern, la 140 de ani de la naşterea fostei suverane a României. 
 
Ultima dorinţă a Reginei Maria a fost ca inima ei să se odihnească în capela special destinată în acest scop de la Balcic. 
 
Realităţile geopolitice au făcut însă ca, începând cu 1940, la doar doi ani de la decesul suveranei, acest lucru să nu mai fie posibil. 
 
O soluţie temporară a fost păstrarea ei la Bran, iar ulterior inima a fost transferată la Muzeul Naţional de Istorie. 
 
Întrucât Balcicul se află în Bulgaria, în afara teritoriului naţional, Majestatea Sa Regele Mihai a decis ca, pentru o perioadă nedeterminată, locul inimii bunicii sale să fie Salonul de Aur de la Peleş, unde suverana şi-a găsit sfârşitul, se arată într-un comunicat al Casei Regale, preluat de redactorul RRA Alin Şerbănescu. 

Etichete Inima Reginei Mariala Muzeului Naţional PeleşCaseta de argintMuzeul Naţional de IstorieBalcicSalonul de Aur de la Peleş,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live