Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

22 Iunie 2018
Vizualizari: 558
Comentează add

Ţările europene împărtăşesc îngrijorarea legată de programul de rachete balistice iranian.

Îngrijorare legată de programul de rachete balistice iranian

vlad-draghicescu-bonn

Angela Merkel.     Foto: Arhivă.

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat ieri în Iordania că ţările europene împărtăşesc îngrijorarea legată de programul de rachete balistice iranian şi s-a pronunţat pentru găsirea unor soluţii la 'tendinţele agresive' ale Iranului în Orientul Mijlociu.

Remintim că Germania a rămas parte a acordului internaţional cu Iranul după ce preşedintele american Donald Trump a decis să retragă SUA din această înţelegere.

După întrevederea avută la Aman cu regele Abdullah al Iordaniei, cancelarul german Angela Merkel a declarat că Europa trebuie să găsească modalităţi de a contracara acţiunile iraniene din Orientul Apropiat, care includ programul Teheranului de dezvoltare a rachetelor şi prezenţa sa militară în Siria.

Potrivit doamnei Merkel, toate acestea reprezintă o ameninţare, atât pentru Iordania, cât şi pentru Israel.

Tendinţele agresive ale Iranului nu trebuie doar să fie dezbătute, ci mai degrabă este nevoie de soluţii urgente, a spus şefa executivului federal.

Angela Merkel a subliniat, de asemenea, că, deşi ţările europene doresc să menţină acordul nuclear semnat în 2015 şi soldat cu ridicarea sancţiunilor economice dure împotriva Iranului, ele rămân alarmate de programul iranian de rachete şi de rolul Teheranului în războiul din Yemen.

Deplasarea Angelei Merkel în Iordania, unul dintre cei mai importanţia parteneri comerciali ai Germaniei, şi un important aliat al politicii migraţioniste a cancelarului federal, are loc pe fondul crizei migraţiei care ameninţă să rupă coaliţia de guvernare de la Berlin dacă şefa guvernului nu reuşeşte să obţină un acord european de stopare a migraţiei.


Etichete Ţări europeneîngrijorarerachete balisticeiran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live