Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 August 2022
Vizualizari: 220
Comentează add

Inflația a scăzut ușor în iulie, față de luna iunie.

Inflația a scăzut ușor în iulie, față de luna iunie

florin-lepadatu

 Foto: captură video.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI- Inflația a scăzut ușor în iulie, față de luna iunie, conform unui raport prezentat de Banca Națională a României.

Este vorba de doar 0,09 % însă reprezentanții instituției spun că ne putem gândi la un început al dezinflației în România.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în același interval de referință, prețurile mărfurilor nealimentare și alimentare au crescut cu circa 16 %, iar serviciile s-au majorat cu 8 %.

Diana Surdu vine cu detalii: ”Într-un top al scumpirilor, pe primele locuri sunt gazele, uleiul, cartofii și combustibilii. Urmează energia electrică, biletele de avion, făina și mălaiul. Doar serviciile de telefonie s-au ieftinit ușor în iulie, restul produselor și serviciilor măsurate de statisticieni înregistrând creșteri de prețuri în același timp, salariile nu țin pasul cu scumpirile. Câștigul salarial mediu net a fost, în iunie de 3.977 de lei, mai mare cu doar 1,2% față de luna precedentă. Cele mai mari valori s-au consemnat în IT, în jur de 9.300 de lei net și cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, nu cu mult peste 2.100 de lei. Banca Națională a României a majorat la 13.9% prognoza de inflație pentru finalul acestui an și estimează o inflație de 7,5% pentru sfârșitul anului viitor- potrivit datelor prezentate săptămâna aceasta de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. BNR estima, în mai, o inflație de 12,5% pentru finalul acestui an și de 6,7% pentru 2023.”


Etichete oamenipopulatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live