Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

19 Aprilie 2012
Vizualizari: 1147
Comentează add

Această rachetă cântăreşte 50 de tone, are 17 metri înălţime, poate transporta ogive nucleare de o tonă şi poate atinge ţinte din China, întreaga Asie şi unele zone ale Europei, potrivit autorităţilor.

India a testat cu succes o rachetă intercontinentală India a testat cu succes o rachetă intercontinentală - Conține video

ioana-dogaru

India a efectuat joi primul test al unei noi rachete cu rază lungă de acţiune şi cu o capacitate nucleară, a anunţat Agenţia însărcinată cu dezvoltarea tehnologiilor militare (DRDO), relatează AFP.

Această rachetă poate lovi orice ţintă situată pe teritoriul chinez.

Racheta de tip Agni V, din clasa IRMB de rachete "intermediare", cu raza de acţiune de până la 6.400 de kilometri, a fost lansată la ora locală 8.05 (5.35, ora României) de la o bază situată pe mare, în largul coastelor statului Orissa, în est.

În prezent, numai Statele Unite, Rusia, Franţa, China şi Marea Britanie dispun de rachete balistice intercontinentale cu o rază de acţiune de peste 5.500 de kilometri.

Reuters relatează că racheta poate atinge ţinte din China sau chiar din Europa.

India, o ţară aflată în plină expansiune economică, a început în ultimii ani un vast program de modernizare a armatei şi a arsenalului pe care îl deţine.

Prin acest test, India doreşte să intre în clubul restrâns al ţărilor care deţin rachete nucleare intercontinentale.

Video: Tesul de lansare al rachetei. Sursă: Reuters.


Etichete rachetătestIndia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live