Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

20 Mai 2019
Vizualizari: 207
Comentează add

Absolvenţii din acest an şcolar care doresc să beneficieze de indemnizaţie de şomaj sunt aşteptaţi la agenţiile de şomaj.

Indemnizaţii de şomaj pentru absolvenţii din acest an şcolar

alina-darie-vaslui

Foto: Arhiva

Absolvenţii din acest an şcolar care doresc să beneficieze de indemnizaţie de şomaj, conform legii, în perioada de vară, sunt aşteptaţi la agenţiile de şomaj, pe raza cărora îşi au domiciliu, pentru a fi luaţi în evidenţă ca persoane în căutarea unui loc de muncă.

La nivelul județului Vaslui sunt anual în jur de 3.000 de absolvenți care încheie studiile liceale la finele lunii mai. Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă a anunțat public faptul că acei absolvenți care intenționează să beneficieze de indemnizație de șomaj, chiar cu începere din luna iunie, trebuie să se prezinte, din aceste zile, la sediul instituției pentru a fi luați în evidență ca fiind persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Indemnizația pe care o vor primi absolvenții este de numai 250 de lei, spun oficialii.

În ultimii doi ani, de pildă, la nivelul județului Vaslui numărul absolvenților care s-au înscris la șomaj a fost unul descrescător. De pildă, dacă în 2017 au fost peste 700 de tineri care au devenit șomeri, îndată după absolvenire, anul trecut cifra s-a redus la jumătate.


Etichete somajindemnizatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live