Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Iunie 2021
Vizualizari: 260
Comentează add

Încrederea în economia zonei euro a atins în iunie cel mai ridicat nivel din ultimii 21 de ani.

Încrederea în economia zonei euro e la un nivel foarte ridicat

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Încrederea în economia zonei euro a atins în iunie cel mai ridicat nivel din ultimii 21 de ani, în urma îmbunătăţirii situaţiei din sectorul serviciilor, după atenuarea restricţiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite DPA citat de Agerpres..
 
Potrivit datelor publicate marţi de Comisia Europeană, indicele sentimentului economic (ESI) a urcat în iunie la 117,9 puncte, de la 114,5 puncte luna precedentă. Cifra comunicată de executivul comunitar diferă de estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de până la 116,5 de puncte.
 
În industrie, optimismul a crescut pentru a şaptea lună consecutiv, ajungând la nivelul record de 12,7 puncte, de la 11,5 puncte luna precedentă. Încrederea în sectorul serviciilor, responsabil pentru două treimi din PIB-ul zonei euro, a înregistrat a cincea lună de creştere consecutivă, ajungând la 17,9 puncte în iunie, de la 11,3 puncte luna precedentă. Este cel mai ridicat nivel începând din august 2007.
 
Datele publicate marţi de Comisia Europeană sunt rezultatul unui studiu efectuat în perioada 1 - 21 iunie.
 
Luna trecută, Comisia Europeană a estimat că economia UE va creşte cu 4,2% în 2021 şi cu 4,4% în 2022, în timp ce zona euro va înregistra un avans de 4,3% anul acesta şi de 4,4% anul viitor. 

Etichete economieUEeuroserviciiESI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live