Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Septembrie 2020
Vizualizari: 171
Comentează add

Incidente la alegerile din 27 septembrie

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Scrutinul electoral de ieri a marcat şi incidente, după cum ne-au transmis corespondenții noștri. Două dosare penale pentru fraudă electorală au fost întocmite de polițiștii din Bihor - o femeie a votat de două ori în două localități diferite, iar o alta, cu domiciliul în străinătate, a votat pe listele suplimentare dintr-o localitate în care nu avea stabilit domiciliul.

În județul Galați, mai multe persoane sunt în prezent cercetate pentru că ar fi încercat să ofere sume de bani alegătorilor din municipiul Tecuci pentru a-i convinge să voteze cu un anumit candidat.

O situație similară face obiectul unui alt dosar penal deschis de polițiștii din Dâmbovița, după ce în spațiul public au apărut informații cu privire la faptul că membrii unui partid politic ar da bani cetățenilor din localitatea Ulmi pentru a-i determina să voteze.

Un bărbat a fost reținut ieri pentru 24 de ore pentru că ar fi oferit suma de 200 de lei la două persoane pentru a vota un anume candidat în orașul Măgurele din județul Ilfov.

La o secție din municipiul Petroșani, procesul electoral a fost întrerupt pentru mai bine de o oră după ce s-a constatat că două persoane care intraseră în secție veniseră cu buletine de vot gata ștampilate. Şase secţii de votare din județul Sibiu au permis accesul alegătorilor și după ora 21:00, deoarece erau cozi în afara secțiilor.

Aseară, Biroul Electoral Central a respins solicitarea Ministerului de Interne de prelungire a procesului de votare după ora 21:00. Solicitarea fusese făcută pentru a da posibilitatea alegătorilor din secțiile în care procesul a fost îngreunat din cauza măsurilor anti-COVID-9 și care s-ar mai afla la ora 21:00 în proximitatea localului secției de votare, curtea exterioară a localului, alei și trotuare, pentru a vota.

(RS)


Etichete (RS)alegeri localeincidente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live