Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Februarie 2021
Vizualizari: 174
Comentează add

Incident la Institutul Marius Nasta din Bucureşti.

Incident la Institutul Marius Nasta din Bucureşti

radiojurnal

   Spitalul "Marius Nasta" din București. Arhivă Foto: Agerpres.

Un incident a avut loc, duminică seară, la Institutul Marius Nasta din Bucureşti, unde instalaţia de climatizare a unităţii mobile de tratare a pacienţilor bolnavi de COVID a scos un fum puternic.

Echipajele de intervenţie au acţionat rapid şi au închis unitatea, iar pacienţii au fost mutaţi în clădirea spitalului.

Nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident.

Reporterul nostru Adriana Turea urmăreşte subiectul: "Ministrul sănătăţii Vlad Voiculescu a precizat că a fost un incident minor.


Vlad Voiculescu: "Viaţa niciunui pacient nu a fost pusă în pericol. Cu toţii au fost transferaţi în secţii ale Institutului Marius Nasta. Vorbim despre un echipament care a fost verificat tehnic ultima dată acum două luni."


Reporter: Managerul Institutului Marius Nasta, doctor Beatrice Mahler, spune care este starea de sănătate a celor şapte pacienţi care erau internaţi în unitatea mobilă ATI.


Beatrice Mahler: "Pacienţii sunt cu stare critică, cei şapte pacienţi care erau ventilaţi non-invaziv în unitatea mobilă, erau făra niciun risc. Fumul şi flacăra nu era practic în încăperea unde erau. Toţi cei şapte pacienţi au fost mutati în spital. Doi dintre ei sunt în Secţia de terapie intensivă şi cinci sunt în secţie."


Reporter: Doctor Beatrice Mahler a mai adăugat că unitatea mobilă se afla în Institutul Marius Nasta din luna octombrie şi a funcţionat fără probleme. În ceea ce priveşte intervenţia pompierilor, inspectorul-şef al ISU Bucureşti-Ilfov, colonel Orlando Şchiopu, a explicat că s-au deplasat opt autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autospeciale de salvare de la înălţimi, trei echipaje de descarcerare, 12 echipaje SMURD şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.


Orlando Şchiopu: "Primele echipaje au ajuns la ora 22:30. Au constatat că în interiorul unităţii de terapie intensivă se aflau şapte pacienţi şi nu era vorba despre un incendiu. Nu se vedea flacără."


Reporter: Colonel Orlando Şchiopu a mai adăugat că în această dimineaţă vor verifica împreună cu firma care asigură service-ul unitatea mobilă ATI din Institutul Marius Nasta pentru a vedea ce s-a întâmplat."


Etichete spitalbolnavi(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live