Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

9 Iunie 2014
Vizualizari: 793
Comentează add

Un tribunal din Moscova i-a condamnat luni la închisoare pe viaţă pe Rustam Mahmudov şi Lom-Ali Gaitukaev pentru uciderea în 2006 a jurnalistei ruse Anna Politkovskaia.

Închisoare pe viaţă pentru uciderea Annei Politkovskaia

sorin-solomon

Depunere de flori sub un portret al ziaristei Anna Politkovskaia. Foto: Arhivă.

Un tribunal din Moscova i-a condamnat luni la închisoare pe viaţă pe Rustam Mahmudov şi Lom-Ali Gaitukaev pentru uciderea în 2006 a jurnalistei ruse Anna Politkovskaia, caz care a provocat un val de critici internaţionale la adresa Kremlinului, relatează Interfax, citată de Reuters.   

Anna Politkovskaia, care se specializase în relatări şi anchete jurnalistice despre corupţie şi abuzurile comise de autorităţile ruse, a fost împuşcată mortal la Moscova în blocul în care locuia.

Cinci bărbaţi au fost găsiţi vinovaţi luna trecută pentru acest asasinat, scrie Agerpres.

Potrivit Interfax, instanţa a fost de acord luni cu cererea procurorilor privind condamnarea la închisoare pe viaţă pentru Rustam Mahmudov, cel care a apăsat pe trăgaci, şi pentru unchiul său Lom-Ali Gaitukaev, care a organizat partea logistică a crimei. 

Ceilalţi trei bărbaţi implicaţi în organizarea asasinatului au primit sentinţe cuprinse între 12 şi 20 de ani de închisoare, conform agenţiei RIA Novosti.


Etichete Rustam MahmudovLom-Ali Gaitukaevînchisoare pe viaţăAnna Politkovskaiaucisăcondamnări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live