Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Felicia Mocanu

21 August 2020
Vizualizari: 257
Comentează add

Începerea școlii, o provocare!

felicia-mocanu

 

A rămas mai puţin de o lună până la debutul noului an de învăţământ, însă modul în care se vor desfăşura cursurile rămâne o provocare. Specialiştii spun că, într-un fel sau altul, şcoala trebuie să înceapă şi atrag atenţia că lumea trebuie să fie conştientă că evitarea, în totalitate, a transmiterii bolii nu este posibilă. Şi părinţii sunt de părere că prezenţa în sălile de clasă are rezultate mai bune faţă de educaţia online, dar sunt îngrijoraţi de felul în care se va asigura distanţarea fizică.

Felicia Mocanu vine cu mai multe informaţii:

Reporter: În momentul de față, oricare dintre variante va fi aplicată, va avea avantaje și dezavantaje și, într-o oarecare măsură, va afecta calitatea actului educațional, fie că noțiunile predate nu vor fi ușor de asimilat în predarea online, fie că vor fi prea mulți elevi într-o clasă în același timp sau programa școlară ar putea să nu fie respectată în totalitate.
 
Eugen Ilea, președintele Federației Naționale a Asociației de Părinți București: În București, scenariul verde este imposibil de implementat. Sunt clase cu număr de copii care depășesc cu mult nivelul stabilit de către legea educației. Nu se va putea merge pe normele emise. Ar trebui să trecem pe scenariul galben unde o parte din copii vor merge la școală, iar o parte vor sta acasă.
 
Reporter: Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, consideră că întoarcerea tuturor elevilor în sălile de curs este imposibilă. În viziunea elevilor, măsurile de siguranță nu vor putea fi aplicate 100%, cu atât mai mult cu cât sunt clase în care sunt înscriși 36 sau chiar 39 de elevi.
 
Rareș Voicu: Noi am făcut un sondaj în rândul elevilor. În proporție de 40% spun că vor să se întoarcă fizic la școală, doar în cazul în care vor putea fi respectate toate măsurile de siguranță.
 
(PH)
 

Etichete scoalaprovocare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live