Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

21 Februarie 2020
Vizualizari: 356
Comentează add

Plafonul total este de 2 miliarde de lei, partiicipă 14 bănci

Începe programul Prima Casă

iulian-olescu

 

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri anunţă că a primit de la Ministerul de Finanţe acordul de distribuire către bănci a sumei de 1,98 miliarde lei din plafonul total de 2 miliarde lei. 

Programul Prima Casă 2020 beneficiază de aceleaşi condiţii de garantare din partea statului român în favoarea finanţărilor acordate de către cele 14 bănci participante în program.

Alocarea plafonului total între băncile participante a fost realizată pe baza rezultatelor din 2019 ale activităţii de creditare în cadrul programului - precizează Fondul Naţional de Garantare a creditelor pentru IMM-uri.

La finalul anului trecut, programul Prima Casă înregistra peste 260.000 de garanţii şi promisiuni de garantare acordate pentru achiziţionarea sau construcţia de locuinţe pe întreg teritoriul României.

Strategia guvernamentală legată de derularea programului Prima Casă are în vedere reducerea graduală a intervenţiei statului în procesul de creditare ipotecară, în contextul dezvoltării pieţei autohtone a creditului ipotecar şi al creşterii accesului populaţiei la produsele standard ale băncilor - se mai arată în comunicatul Fondului de Garantare. 


Etichete prima casăFondul Naţional de Garantare a CreditelorIMMfinante

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live