Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

10 Mai 2018
Vizualizari: 4707
Comentează add

Ministerul Apărării Naţionale doreşte să înceapă în acest an modernizarea a 21 de aeronave IAR 99 Şoim.

Începe modernizarea pentru 21 aeronave IAR 99 Şoim

radu-dobritoiu

Foto: MApN.

Ministerul Apărării Naţionale doreşte să înceapă în acest an modernizarea a 21 de aeronave IAR 99 Şoim. Acestea ar urma să fie avioanele şcoală pentru piloţii care vor opera aeronavele F16 din dotarea Forţelor Aeriene Române. Primul avion a fost dus deja la Uzina de la Craiova şi a fost stabilită o colaborarea pentru începerea modernizării între Armată, Ministerul Cercetării şi  Ministerul Economiei.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi-a exprimat speranţa ca, până la finele anului, să poată fi desemnat un câştigător pentru construcţiacelor celor patru corvete multifuncţionale. O condiţie este ca navele de luptă să fie produse într-un şantier din România prin transfer tehnologic. De asemenea, printr-un program off-set, să fie modernizate fregatele Regele Ferdinand şi Regina Maria din dotarea Forţelor Navale Române. Redactorul nostru Radu Dobriţoiu reaminteşte că procedura specifică pentru construcţia corvetelor a fost lansată în luna martie.

Declaraţiile au fost făcute  de ministrul apărării naţionale Mihai Fifor care a participat, alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală, Principele Radu la ceremonia prin care Academia Tehnică Militară a primit, de Ziua Regalităţii, denumirea onorifică "Ferdinand I".
 


Etichete IAR 99 Soimmodernizare soimAcademia Ferdinand IAcademia Tehnica MilitaraMihai FiforMajestatea Sa MargaretaCustodele CoroaneiMihai Fifor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live