Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ianna Ioniţă

8 Mai 2018
Vizualizari: 1393
Comentează add

Marele premiu, Palme d'Or, va fi decernat pe 19 mai

Începe Festivalul de Film de la Cannes 2018

ianna-ionita

 

Între cele 18 lungmetraje care concurează pentru marele premiu Palme d'Or se află pelicule regizate de Jean-Luc Godard, Spike Lee, Jafar Panahi sau Matteo Garrone.

Thrillerul "Everbody Knows" în regia iranianului Asghar Farhadi, cu Penelope Cruz şi Javier Bardem, va deschide festivalul, fiind introdus şi în competiţia oficială.

Anul acesta, preşedintele juriului care acordă marele premiu este actriţa australiană Cate Blanchett. 

Secţiunea Un Certain Regard va fi prezidată de actorul de la Hollywood Benicio del Toro, iar secţiunea Cinéfondation şi pentru scurtmetraje, de regizorul francez Bertrand Bonello.

Cinematografia românească va fi prezentă şi în ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes. Regizoarea de origine română, Marta Bergman, va participa cu primul său lungmetraj de ficţiune "Seule a mon mariage", o producţie franco-belgiană, în cadrul secţiunii paralele ACID, în timp ce scurtmetrajul "Albastru şi roşu, în proporţii egale" realizat de Georgiana Moldoveanu, este prezent în selecţia oficială Cinéfondation.

În cadrul programului Romanian Short Waves, care din 2008 şi până azi prezintă la Cannes 120 de minute de scurtmetraje româneşti au fost selectate 14 pelicule.

Marele premiu Palme d'Or va fi decernat pe 19 mai. 


Etichete CannesfilmPalme d'OrCate BlanchettMarta BergmanGeorgiana Moldoveanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live