Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

1 Aprilie 2012
Vizualizari: 1959
Comentează add

Părinţii îşi pot înscrie copiii la grădiniţă începând de luni până în data de 30 aprilie. Grădiniţele vor afişa zilnic, la sfârşitul programului de lucru, numărul de copii înscrişi şi locurile disponibile.

Încep înscrierile la grădiniţele din Bucureşti

bogdan-mihai

Foto: arhivă.

Înscrierile la grădiniţă vor începe luni şi se vor încheia în 30 aprilie. Pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, în fiecare unitate de învăţământ preşcolar şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, www.ismb.edu.ro, vor fi afişate precizările şi programul pentru de înscriere.

Purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu, a declarat că pentru asigurarea transparenţei procesului de înscriere, conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor afişa capacitatea grădiniţei (număr de copii pentru care a fost proiectată) şi numărul de copii aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2012-2013 (pe grupe de vârste: mică, mijlocie, mare).

Totodată, se va afişa zilnic, la sfârşitul programului de lucru, numărul de copii înscrişi şi locurile disponibile.

Reînscrierile în grădiniţe, pentru copiii care au fost în unitatea respectivă de învăţământ în anul şcolar 2011-2012, au avut loc în perioada 1 - 31 martie.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Cristian Alexandrescu, estima, la începutul lunii martie, că la nivelul Capitalei se vor câştiga între 2.000 şi 3.000 de locuri în grădiniţe, prin introducerea clasei pregătitoare la şcoală.

"Estimăm că undeva în jur de 2-3.000 de locuri vor putea să fie în plus anul acesta pentru grădiniţele bucureştene, astfel încât să putem să dăm posibilitatea cât mai multor bucureşteni de a-şi duce copiii la grădiniţă.

"Pe de altă parte, tot privind suplimentarea numărului de locuri pe care grădiniţele le au, avem şi posibilitatea de a face în aşa fel încât numărul copiilor la grupă să fie diminuat, pentru ca actul educaţional al profesorilor pentru învăţământul preşcolar să fie cât mai corect, existând posibilitatea ca fiecare grădiniţă să-şi facă propria politică de organizare", afirmă reprezentantul ISMB.

Potrivit lui Cristian Alexandrescu, Bucureştiul se află în imposibilitatea de a putea aviza favorabil cererile tuturor părinţilor care doresc să-şi înscrie copiii la grădiniţă, lucru care se întâmplă dintr-un motiv "obiectiv" - lipsa de spaţiu fizic pe care îl au grădiniţele.

"Indiferent cât de mult ne-am dori să putem primi toţi copiii care doresc să înceapă cursurile unei grădiniţe, nu aveam posibilitatea fizică să-i introducem pe toţi în acest sistem. Se pare că în fiecare an aveam un număr de 7.000 -8.000 de cereri pe care nu puteam să le avizăm favorabil.

"Acest lucru, odată cu apariţia clasei pregătitoare la şcoală, va duce la o suplimentare, practic, a numărului de locuri în grădiniţe, dând posibilitatea ca acel deficit de număr de locuri pe care noi îl avem la nivelul municipiului Bucureşti să fie semnificativ redus", explica inspectorul general.

În Bucureşti există 179 grădiniţe şi şcoli cu învăţământ preşcolar de stat.


Etichete înscrierigrădiniţăMarian BanuCristian Alexandrescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live