Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iunie 2015
Vizualizari: 954
Comentează add

Cel mai important festival de film din ţară a reunit sute de proiecţii, concerte, conferinţe şi ateliere, la care au participat peste 65.000 de spectatori.

"Incendiul", Marele Trofeu la Festivalul Internaţional de Film Transilvania

radiojurnal

Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Foto: Arhivă. 

Marele Trofeu al Festivalului Internaţional de Film Transilvania pleacă în Argentina. Premiul a revenit filmului "Incendiul", în regia lui Juan Schnitman. Cel mai important festival de film din ţară a reunit sute de proiecţii, concerte, conferinţe şi ateliere, la care au participat peste 65.000 de spectatori. La Gala de închidere a festivalului, care s-a desfăşurat aseară, în sala Operei Naţionale Române din Cluj, au luat parte 1000 de cinefili, jurnalişti şi invitaţi speciali. 

Reporter: Claudiu Pădurean - Marele Trofeu Transilvania, care încununează competiţia TIFF, a revenit unui film argentinian, "El incendio". Premiul a fost ridicat de către actriţa Violeta Bava.

Gala de premiere a TIFF a mai omagiat o serie de personalităţi ale cinematografiei mondiale şi româneşti. Astfel, actriţa de origine germană Nastassja Kinski a primit Premiul special pentru contribuţia adusă la dezvoltarea cinematografiei mondiale.

De asemenea, cineastul român Marin Moraru a primit Premiul de excelenţă. Premiul pentru cea mai bună regie a revenit peliculei "Lecţia", semnată de Kristina Grozeva şi Petar Vlachanov.

Festivalul clujean se încheie azi. TIFF 2015 a programat la Cluj peste 220 de pelicule.


Etichete Marele Trofeu al Festivalului Internaţional de Film TransilvaniaArgentinafilmul "Incendiul"regia Juan Schnitman

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live