Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 August 2022
Vizualizari: 203
Comentează add

Pompierii acționează pentru a localiza și a stinge incendiul de pădure izbucnit lângă localitatea Potamia din Thassos.

Incendiul de pădure izbucnit lângă localitatea Potamia din Thassos

florin-lepadatu

 Foto: AGERPRES/EPA/YANNIS KOLESIDIS

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI -  Pompierii, mobilizaţi masiv în insula greceasă Thassos, acționează pentru a localiza și a stinge incendiul de pădure izbucnit lângă localitatea Potamia.

După ce a ars o noapte întreagă, în multe locuri ale insulei se simte puternic mirosul de fum al pinilor distruşi de flăcări.

Tot din cauza fumului, Protecţia Civilă a trimis mesaje de evacurare a localităţilor Kinira şi Limenaria.

Încă de dimineaţă, turiştii români, prezenţi în număr mare pe insulă, au putut vedea cum elicoptere şi avioane de stingere a incendiului iau apă din mare şi o aruncă asupra focului.

Autorităţile suspectează că incendiul ar fi fost provocat intenţionat, transmite corespondenta RRA, Michaela Lamprinidou: ”În insulă la această oră operează 102 pompieri, 33 de vehicule și autospeciale și 12 mijloace aeriene de stingere a incendiilor. Doi voluntari au fost ușor răniți aseară și au fost transportați la policlinica din insulă. De pe plaja Golden Beach din Thassos, care este inundată de turiștii români, la această oră poate fi observat incendiul de la Potamia. Președintele Asociației hotelierilor din Thassos, Paris Paraschoudis, a dat asigurări că incendiul este departe de zonele rezidențiale și nu există panică în rândul turiștilor, care își continuă activitățile zilnice. Serviciul de pompieri este optimist și a declarat că până la apusul soarelui, flăcările vor fi aduse sub control. Este al doilea incendiu din insulă în luna august și faptul că au izbucnit concomitent două focare, la puțin timp de la ridicarea interdicției privind accesul în zonele de pădure, dar și la o oră care nu permitea mijloacelor aeriene să intervină, preocupă autoritățile locale.”


Etichete incendiigrecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live