Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

16 Noiembrie 2020
Vizualizari: 481
Comentează add

Cercetarea Parchetului General privind incendiul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ s-a finalizat.

Incendiul de la Piatra Neamț: Parchetului General a finalizat cercetările

diana-surdu

Procurorii Parchetului General anunţă că au finalizat cercetarea la faţa locului în dosarul privind incendiul de acum două zile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Anchetatorii au beneficiat de sprijinul mai multor experţi criminalişti, specialişti în construcţii şi de la Institutul de


Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă de la Petroşani. S-au făcut autopsiile medico-legale, însă cinci dintre persoanele decedate nu au putut fi indentificate, acest lucru urmând să se facă prin expertize ADN.

Pe lângă audierile de martori, procurorii au făcut şi o percheziţie la sediul şi în anexele Spitalului Judeţean, de unde au fost ridicate documente.

Reporterul RRA, Diana Surdu, transmite că în cazul incidentului tragic de la Piatra Neamţ, în urma căruia au decedat 10 persoane şi alte 7 au fost rănite, s-a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Între timp, managerul Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, Lucian Nicu, a anunţat că va demisiona din funcţie.

Într-o declaraţie de presă, el spune că a sosit momentul ca specialiştii să stabilească foarte clar care au fost cauzele incendiului şi că a pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele necesare.

El mai precizează că, în timp ce activitatea medicală dintr-un spital este în subordinea Ministerului Sănătăţii, cea administrativă este în subordinea autorităţilor publice locale.

"Unii cu medicina, alţii cu banii, între acestea mai apare şi politica. Nu toate lucrează împreună, ceea ce uneori este doar în detrimentul celor care ar trebui să conteze: pacienţii" - afirmă Lucian Nicu, care mai precizează că demisia va fi înaintată mâine, la prima oră.


Etichete incendiupiatra neamtparchetul generalancheta(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live