Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Liliana Nicolae

30 Ianuarie 2013
Vizualizari: 1388
Comentează add

Ministerul muncii a anunţat că intenţionează să modifice legea drepturilor copiilor, în aşa fel încât aceştia să fie mai protejaţi de incendii.

Incendiile şi obligaţia de a proteja copiii Incendiile şi obligaţia de a proteja copiii  - Conține audio

liliana-nicolae

Foto: Arhivă Agerpres.

De la începutul anului, şi-au pierdut viaţa în incendii 7 copii, care au fost lăsaţi nesupravegheaţi în casă.

Pornind de la această situaţie, ministerul muncii a anunţat că intenţionează să modifice legea drepturilor copiilor, în aşa fel încât aceştia să fie mai protejaţi.

Totodata, Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă, serviciul Pompieri desfăşoară o serie de campanii pentru a atrage atenţia asupra pericolelor la care sunt expuşi copii, dar şi pentru a-i informa ce au de făcut în caz de incendii.
 
Legea care apără drepturile copiilor va fi modificată - guvernul vrea să introducă în actul normativ mai multe măsuri de protecţie, în special pentru minorii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

Precizarea a fost făcută pentru Mediafax, de ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, în contextul în care în ultima perioadă au avut loc numeroase cazuri tragice, în care au murit copii lăsaţi singuri în casă.

Ministrul muncii a făcut apel la populaţie şi la autorităţile locale să aibă mai multă grijă de copii.

 "Copiii noştri nu înseamnă numai copiii din familia noastră. Copiii noştri sunt şi copiii vecinilor şi copiii romilor şi copiii abandonaţi şi copiii cu dizabilităţi, toţi sunt copiii noştri. Şi aş dori ca societatea, în ansamblu, să acorde mai multă atenţie copiilor şi mă refer aici, în special, la comunităţile locale".

"Sunt foarte tristă că la nivelul comunelor şi satelor s-a pierdut acea grijă pe care comunitatea o avea faşă de copii, aşa cum o ştiu eu, în tradiţia noastră, a familiei de ţăran, care, începând cu bunicul şi până la strănepot aveau frijă unii de alţii. acest lucru aş vrea să revină în tradiţia familiel noastre", a spus ministrul Mariana Câmpeanu, precizând că este un mesaj pe care îl transmite întregii societăţi.
 
Pentru protejarea copiilor, guvernul va adopta o serie de măsuri împotriva părinţilor care pleacă la muncă în străinătate sau acelor care se despart şi uită de minori.
Modificările legii privind protecţia drepturilor copilului vor creşte atribuţiile autorităţilor locale şi vor introduce sanţiuni împotriva celor care nu îşi fac datoria - a mai arătat ministrul muncii.

Mariana Câmpeanu doreşte un program de cooperare interministerial, susţinând că foarte multe dintre măsurile care pot fi luate în sprijinul copiilor depind de mai multe ministere, iar prima discuţie va fi cu Ministerul Sănătăţii, după finalizarea anchetei legate de ce se întâmplă cu copii din maternităţi.
 
În legătură cu incendiile, ministrul Mariana Câmpeanu i-a cerut vicepremierului Liviu Dragnea ca în toate videoconferinţele, pe care le are cu prefecţii, să-i atenţioneze să revigoreze şi această activitate. Reamintim că şapte copii au murit, de la începutul anului, în propriile case din cauza unor incendii izbucnite în lipsa părinţilor.

Audio: Incendiile şi obligaţia de a proteja copiii


Etichete incendiicopiilegeprotejare

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live