Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

23 Martie 2015
Vizualizari: 1381
Comentează add

Pompierii sălăjeni sunt în alertă din cauza incendiilor de vegetaţie uscată, fumul gros reducând vizibilitatea pe mai multe drumuri naţionale, în special pe tronsonul Zalău-Cluj.

Incendiile de vegetaţie îngreunează traficul rutier din județul Sălaj

adrian-lungu-salaj

Incediu de vegetație. Foto: Arhivă.

Incendiile de vegetaţie uscată cauzează probleme deosebit de grave în judeţul Sălaj, traficul rutier fiind îngreunat din cauza fumului gros rezultat în urma arderilor de resturi vegetale.

Autorităţile au trecut la aplicarea de amenzi, iar cei care se fac vinovaţi de aprinderea vegetaţiei vor rămâne şi fără subvenţii.

Pompierii sălăjeni sunt în alertă din cauza incendiilor de vegetaţie uscată, fumul gros reducând vizibilitatea pe mai multe drumuri naţionale, în special pe tronsonul Zalău - Cluj Napoca.

Pompierii dau vina pe proprietarii terenurilor care încearcă să-şi cureţe suprafeţele incendiind vegetaţia uscată.

"Proprietarii terenurilor au dat foc la vegetaţie uscată şi au scăpat focul de sub control", a spus Lucian Jacu, locotenent, ISU Porolissum Sălaj.

Autorităţile consideră situaţia absurdă.

"Pur şi simplu este chiar strigător la cer, sunt mulţi care merg şi dau foc. Este foarte greu să mergi toată ziua să te plimbi prin câmp şi să identifici exact. Sigur că dacă te duci şi eşti pe teren şi se întâmplă că vezi, mergi să-l avertizezi pe om, de multe ori, în cele mai multe cazuri, zice: păi, eu nu ştiu cine l-a aprins, că l-a aprins cineva, că l-a aprins cineva, hai să fim serioşi, că...", a explicat Călin Perneş de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Sălaj.

Inspectorii APIA Sălaj au trecut la anularea subvenţiilor pentru toţi fermierii care au incendiat vegetaţia uscată, fără să deţină permis de lucru cu focul, conform legislaţiei în vigoare.


Etichete Știri Nord-VestincendiiSalajpompierivegetatieuscateZalauCluj NapocaterenuriamenziISUAPIA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live