Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Iulie 2021
Vizualizari: 416
Comentează add

Pentru mai multe informaţii, Ministerul Afaceilor Externe recomandă consultarea paginii de internet a Ministerului, precum şi utilizarea aplicaţiei "Călătoreşte în siguranţă".

Incendii în mai multe regiuni din Grecia

sergiu-stet

 Foto: Arhivă

Mai multe incendii ameninţă o serie de regiuni din Grecia, iar vânturile puternice îngreunează eforturile pompierilor de a le ţine sub control, transmite corespondentul BBC.

La nord de Atena, flăcările au făcut ravagii într-o pădure de pini, distrugând mai multe locuinţe înainte ca pompierii să poată stinge incendiul. Cauza acestuia nu este cunoscută exact, însă se pare că a fost demarată o anchetă vizând un posibil act deliberat.

De altfel, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Serviciul Elen de Meteorologie a emis un cod roşu de caniculă, începând de marți, 27 iulie, şi până pe 3 august, vârful termic urmând să fie atins în intervalul 30 iulie - 3 august. Astfel, tempetaturile vor ajunge şi la 43 grade C în unele zone continentale, putând atinge izolat chiar şi pragul de 45 grade Celsius, iar în capitala Atena - 42 de grade C.
 
Totodată, autorităţile elene au emis o avertizare de incendii pentru regiunile: Atenei, Greciei Centrale; Peloponezului; Mării Egee de Nord, precum şi a insulei Creta.
 
Pentru mai multe informaţii, MAE recomandă consultarea paginii de internet a Ministerului, precum şi utilizarea aplicaţiei "Călătoreşte în siguranţă".
 

Etichete Greciacod roșucaniculăincendiuturism

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live