Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Februarie 2020
Vizualizari: 4602
Comentează add

Avioanele au nevoie de distanţe mai lungi pentru a putea decola din cauza încălzirii globale, conform unui nou studiu.

Încălzirea globală îngreunează decolarea avioanelor

florin-lepadatu

 Foto gov.ro

Încălzirea globală îngreunează decolarea avioanelor, potrivit unui studiu recent.

Astfel, avioanele au nevoie de distanţe mai lungi pentru a putea decola din cauza încălzirii globale, conform unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători din Marea Britanie şi Grecia.

Cercetătorii au descoperit că aerul mai cald şi schimbările de vânt afectează abilitatea avioanelor de a decola.

Aceste concluzii, publicate în ultimul număr al revistei Climatic Change, sugerează că pentru a decola de pe aeroporturi cu piste mai scurte, avioanele trebuie să-şi reducă din încărcătură pentru a compensa.

Conform autorilor documentului, companiile aeriene ar putea să fie nevoite să reducă numărul de pasageri sau să zboare spre mai puţine destinaţii în viitor.

"Reducerea numărului de pasageri va avea ca rezultat evident pierderi financiare pentru companiile aeriene.

Reducerea cantităţii de combustibil din rezervoare reprezintă o modalitate alternativă de a scădea greutatea aparatului de zbor, dar acest lucru va limita semnificativ distanţa ce poate fi străbătută de avioane.

O altă variantă ar fi să fie extinse pistele pentru a permite atingerea unor viteze mai mari de decolare, dar acest lucru ar însemna acoperirea unor paradisuri tropicale cu şi mai mult asfalt", a precizat un om de ştiinţă, potrivit Agerpres.

O echipă de ingineri şi cercetători din Marea Britanie şi din Grecia a analizat date strânse în peste 60 de ani cu privire la vreme şi la avioane de pe 10 aeroporturi din Grecia, ţinând cont de variabile precum vântul din faţă, condiţiile pe pistă, temperatura şi panta pistei.

Acest studiu a fost realizat în cadrul unei colaborări între Unversitatea din Reading, Universitatea Cranfield, Universitatea West London şi Centrul de Cercetare din Atena.


Etichete exclusiv onlinetaromavion

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live