Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

24 Ianuarie 2010
Vizualizari: 1319
Comentează add

Un bărbat a supravieţuit sub dărâmăturile din Haiti cu snacksuri si bături carbogazoase.

Încă o minune în Haiti

mihaela-mihai

 Foto: Agerpres.

La 11 zile de la devastatorul cutremur din Haiti, o echipă internaţională de ajutor a reuşit să scoată în viaţă de sub dărâmături un bărbat de 24 de ani.

El a fost salvat la doar câteva ore după ce guvernul haitian anunţase încheierea oficială a operaţiunilor de salvare şi căutare.

Tânărul a fost salvat de sub ruinele unei clădiri din centrul capitalei Port-au-Prince, unde funcţiona un hotel şi un supermarket.

Era chiar un angajat al magazinului şi a povestit, după ce a fost salvat, că a supravieţuit mâncând snacksuri şi consumând băuturi carbogazoase.

Operaţiunea de scoatere de sub dărâmături a durat aproape două ore şi jumătate, iar un locotenent francez a descris salvarea tânărului drept un miracol.

Între timp însă în Haiti domneşte haosul. Potrivit ultimului bilanţ, seismul a ucis peste 112 mii de oameni, iar alţi 200 de mii sunt răniţi.

Aproape 75 de mii de cadavre au fost îngropate până ieri în gropi comune, iar altele pot fi văzute încă, după cum relatează agenţiile de presă, pe străzile din Port-au-Prince. Din cei care au rămas în viaţă, peste un milion şi jumătate de oameni nu mai au nici un adăpost.

Tot ieri, trupele Naţiunilor Unite au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene pentru a putea distribui în linişte ajutoare umanitare, în special hrană.


Etichete Dezastrul din HaitiHaitiseismcautarioamenibarbatdărâmături

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live