Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 178
Comentează add

Este interzisă intrarea şi ieşirea în zonele administrative, este obligatoriu utilizarea măştii în toate spațiile exterioare și interioare publice.

Încă două regiuni din Grecia intră în izolare pentru două săptămâni

michaela-lambrinidou

  Foto: Arhivă

Încă două regiuni din nordul și vestul Greciei intră în izolare pentru două săptămâni, din cauza înmulțirii îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus.

Potrivit epidemiologilor eleni, al doilea val al epidemiei este mai puternic, iar opoziția acuză Guvernul că nu a făcut nimic pentru a reduce riscul de contaminare din primăvară până acum.


Reporter: Michaela Lambrinidou - Este interzisă intrarea şi ieşirea în zonele administrative, este obligatoriu utilizarea măştii în toate spațiile exterioare și interioare publice, sunt suspendate toate adunările în spații publice și se interzice circulația între orele 00:30 noaptea până la 5:00 dimineața.

Şcolile vor funcționa potrivit programei școlare, cu excepția celor care au fost închise ca urmare a mai multor cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și personalului didactic. Chiar și ministrul educației, Niki Kerameus, a fost confirmată pozitiv la COVID-19.

Mai multe școli din teritoriu au adresat o scrisoare ministrului și guvernanților, cerând o mai mare atenție și grijă pentru spațiile școlare, unde există lipsă de personal didactic și curățenie, lipsă de spațiu pentru mai multe clase, astfel încât să se reducă numărul de elevi, de la 25 la 15 per clasă, pentru a se evita creșterea numărului de contaminări cu coronavirus în școli.

Pentru astăzi, Ziua Națională a Greciei, de 28 octombrie, au fost anulate toate manifestațiile festive prilejuite de acest eveniment istoric, atât în şcoli, cât și marea defilare militară de la Salonic.

(RS)


Etichete greciapandemieizolare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live