Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

13 August 2022
Vizualizari: 411
Comentează add

Încă două nave cu cereale au plecat astăzi în porturile ucrainene de la Marea Neagră, anunță autoritățile din Turcia, care au mediat acordul de transport.

Încă două nave cu cereale au plecat sâmbătă din porturile ucrainene

mario-balint

   Foto arhivă : Ioan Suciu.

Încă două nave cu cereale au plecat astăzi în porturile ucrainene de la Marea Neagră, anunță autoritățile din Turcia, care au mediat acordul de transport.
 
În total, 16 vapoare cu sute de mii de tone de produse agricole au părăsit Ucraina în baza acestei înțelegeri. Exporturile de cereale și asigurarea consumului intern de pâine și produse de panificație sunt și ele subiecte importante pentru opinia publică din Ucraina, alături de evoluțiile de pe front. Relatează trimisul special Radio România Actualități, Mario Balint.
 
Reporter: Zilele trecute, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihail Podoleak, a postat pe o rețea de solizare imagini cu câmpurile de cereale ucrainene arse de bombardamentele rusești. Bombardamentele rusești provoacă incendii în câmpurile de cereale din toată Ucraina, a scris Podoleak. Pe de altă parte, pe rețelele de socializare, trolii ruși încearcă să inducă ideea că în sudul Ucrainei s-a instalat o criză a pâinii. Nu este adevărat, declară pentru postul nostru de radio reprezentantul administrației militare a regiunii Odesa, Serghei Bratchuck.
 
Serghei Bratchuck: Inamicii noștri folosesc rachetele pentru a crea panică în rândul civililor, ca aceștia să pună presiune pe autorități, dar nu numai. Mai este fake news-ul, pe care noi încercăm să-l descoperim și să-l contracarăm, să dovedim că aceste informații sunt mincinoase. De exemplu, cel mai recent fake este că în Odesa sunt cozi kilometrice la pâine. După cum vedeți, acest lucru este fals. Astăzi, Odesa este un hub umanitar și pentru alte regiuni din Ucraina, pentru Nikolaev, care se află sub tirurile rachetelor inamice. Deci, automat, informațiile răspândite de ruși se dovedesc false, iar populația este de partea noastră.
 
Reporter: Regiunea Odesa este prima din Ucraina care a finalizat recoltatul cerealelor, iar regiunile Nikolaev și Zakarpattia au finalizat recoltarea 95% la rapiță și mazăre, precum și 82% la grâu și 89% la orz.
 

Etichete ucrainanavecereale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live