Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Iunie 2018
Vizualizari: 556
Comentează add

La spitalele din Timişoara, Târgu Mureş, Piteşti şi Ploieşti vor fi acceleratoare pentru radioterapie, pe lângă cele 5 aprobate anul trecut, a spus ministrul Sănătăţii

Încă 4 acceleratoare pentru radioterapie

radiojurnal

 

 Emisiunea "Serviciul de noapte"

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: "În ceea ce priveşte radioterapia, într-adevăr, România este deficitară la capitolul acesta. Dar avem şi veşti bune. Anul trecut, printr-un program al Băncii Mondiale, s-au aprobat cinci aparate, acceleratoare, care se vor monta în cinci locaţii din ţară, printre care şi Baia Mare, mă mândresc cu asta, şi pot să vă spun că ieri, am avut o şedinţă cu Comisia de radioterapie şi s-au mai aprobat patru locaţii: Timişoara, Târgu Mureş, Piteşti şi Ploieşti. Dar mai avem nevoie încă de multe.

Din punctul meu de vedere ar trebui să avem radioterapii în toate spitalele judeţene, aşa cum probabil era odată, cobaltoterapia cea veche. Deci vor fi nouă locaţii până la finalul acestui an. Total insuficient. Eu vă spun că în nordul ţării, de exemplu, pacienţii mergeau la Oradea, la Cluj, la Debrecen. Mulţi nu mergeau, pentru că nu aveau bani să meargă. În mod normal, făcând radioterapie nu poţi fi internat în spital, se face pe spitalizare de zi, deci ai nevoie de bani pentru asta. Şi mulţi au pierdut lupta cu cancerul". 


Etichete Sorina PinteaaccelatoareradioterapieComisia de radioterapie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live