Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Moise, Buzău

16 Noiembrie 2020
Vizualizari: 168
Comentează add

În zona Buzăului, vara anului 2020 a adus cea mai acută secetă din ultimii 30 de ani.

În zona Buzăului, "cea mai acută secetă din ultimii 30 de ani"

cristina-moise-buzau

 În zona Buzăului, vara anului 2020 a adus cea mai acută secetă din ultimii 30 de ani.

În aceste condiţii, este nevoie să drămuim orice rezervă de apă potabilă - avertizează Simona Săvulescu, director general al Companiei de Apă Buzău.


Simona Săvulescu: Toţi folosim apa din aceeaşi pânză freatică sărăcită. Suntem sau am fost în timpul verii mai ales în situaţia de a avea un deficit puternic de apă în anumite zone. Rezerva de apă este puternic sărăcită şi o exploatăm mai mulţi.


Reporter: Numai că, din cauza pandemiei de COVID-19, și foarte mulţi buzoieni lucrează de acasă sau sunt efectiv şomeri, ca atare consumul de apă şi presiunea pe infrastructura de apă potabilă au crescut, deci şi numărul avariilor produse în sistem este mai mare.


Simona Săvulescu: Intervenţia pentru soluţionarea avariilor a devenit extrem de importantă, pentru că, după ce n-ai apă, în condiţiile în care ai o solicitare crescută de apă, să mai şi pierzi apa în avarii, e de nedorit oricând, nu numai în această situaţie de creştere de consum.
Reporter: În 2018, timpul de intervenţie la avariile în sistemul de apă din judeţul Buzău depăşea trei ore; acum este sub o oră.


Etichete buzausecetaapa potabila(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live